Друпализми

Инсталацията и нагласянето на настоящия блог ме доведоха до доста човъркане, четене за нови модули, нагласяне, хакове и т.н. дигитални еквиваленти на олепването с гафър и завързване с тел, толкова типични за любимия ми Друпал.

Като цяло мога да похваля авторите на Pathauto, че модулът им е страхотен и върши работа не само за генериране на урл от заглавие, а и за всякакви досега проблемни ми ситуации, примерно автоматично преименуване на адреси за различните таксономии, което досега се мъчех все да правя с Views и кой знае защо, работеше само когато си поиска (щото съм прост най-вероятно). Транслитерацията също е много удобна, наглася се чрез една таблица на символите в отделен текстов файл и генерира звучни думи като "pradnia", готови за индексиране от всички гугъли на света.

За първи път се запознах и с така наречените филтри за Filtered HTML форматирането, като по тоя повод вече прикачването на Youtube клипчета и смайлита е безпроблемно (а винаги съм си мислел, че за целта трябва някаква мега сложнотия като Token модула, от който нищо не разбирам).

По този повод си поиграх да направя нов pack със смайлита от любимия си добър стар Инвижън борд. 47 са засега, не съм включил някои от по-големите, щото много разместват. Прикачил съм го като архивче (виж по-надолу).

Ако някой да се излъже да си го дръпне, в него е пълно с вируси и скриптове за абонамент към всякакви мръснишки сайтове. Шегичка. Ха ха.

AttachmentSize
Package icon invision_smileys_pack.zip56.73 KB

Comments

проба - :) :P :o) =8-) :D :( :X