Procrastinators, unite... tomorrow

Защо ли когато цяла вечер висиш пред съответната програма, мислейки си, че с още малко взиране и свличане в стола работата ще се свърши от самосебе си, ситуацията се развива винаги по сходен начин? Вечерта расте неумолимо, ти се свличаш в стола все повече, шибаният флаш проект седи недокоснат, а фокусирането над някой кийфрейм ти се струва все по-сложен процес. Накрая затваряш всичко с измамната самооправдателна мисъл, че утре сутринта ще свършиш всичко за нула време "на свежа глава", въпреки че знаеш идеално, че свежата глава всъщност е една адски заспала глава, също толкова нетрудоспособна, колкото и вечерната изморена такава.

Знаеш, че утре сутринта няма да изкомпенсираш нищо, знаеш, че си си пропилял цялата вечер в тъпо зяпане в проекта, знаеш, че не се прави така, но продължаваш да го правиш. Години наред.

Що? Щото си тъп гъз.

Лека и мека на всички останали тъпи гъзове, аз лягам.

Comments

Вчера си задавах за хиляден път същият въпрос и стигнах до извода, че е станало неизлечим навик затвърден с години повторения. След това затворих проекта и си легнах да спя, подкрепян от идеята, че ще стана рано и преди да закарам дъщерята на ясла ще довърша това което трябваше да свърша вчера. След малко трябва да тръгваме, нищо не съм свършил освен да преровя любимите сайтове за актуални новини и да напиша няколко безмислени реда тук. Явно ще отложа за по-късно. В същност, защо да отлагаме за днес, ако можем да отложим и за утре.