И отново Краварна

След като отново е настанало познатото време на годината, в което нито един климатик не може да спаси разтопеното от жега и клиентска наглост съзнание и съответно посещението на кучия гъз, гордо наричан морска рок столица, започне да ти се струва приемлива идея, нищо друго не ти остава освен да поработиш над таксиджийския си тен, навигирайки по цялото протежение на милата родина.

Годините натрупан опит са достатъчни, за да не могат местните забележителности да ни изненадат вече и посрещаме със закоравяло хладнокръвие дори най-злобните балчишки дупки, защото е време за метъл в риалм-а на потта, циганите и чибабчитата - града герой Каварна.

Предвид вечния негативен фактор от кметско-синкявски вид, създателите на фестивала буквално са направили невъзможното, за да успее все пак нещо да се случи и тази година на селския стадион, за което масивен респект.

Резидентни мрънкания по повод привидната стилова несъвместимост винаги ще има, но за пореден път се убеждавам, че така би трябвало да изглежда всяко уважаващо себе си събитие в подобна форма и за да го оцениш максимално, не е нужно да затъваш в субективните лайна на собствените си музикални предпочитания.

Съответно  мога да доложа, че както младежките прекомерно кресливи напъни на Dreamshade и Sylosis, така и патетичната мелодрама на любимците на всички депресари Katatonia, Tiamat и Paradise Lost, по-скоро ми бяха интересни на живо и ги съблюдавах с удоволствие.

По-слейър-от-слейър-ът на малаките от Suicidal Angels е мейнстей, който винаги се радва на обществен интерес по нашите ширини, езическата ярост на Moonspell я изгледах главно иззад косматия гъз на барабаниста, а въпреки че позьорската финландска гейщина на Sonata Arctica беше точно толкова неуместна, колкото ужким случайно появилия се розов сутиен на сцената, присъствието им беше по-скоро развеселяващо.

Високотехничната агресия и истинско хедлайнерско поведение на Arch Enemy заслужават палци горе както визуално, така и звуково, но истинското събитие тази година беше може би единствената възможност и у наше село да се докоснем до мрачния перфекционизъм на Акерфелт и компания на истинска голяма сцена с истински голям звук.

След зверския край на Deliverance прогресарският нърд в мен припърхваше от сензори овърлоуд, докато вечно комплексираният музикант се комплексира още повече след гледката на спокойния дори неизпотил се тъничък швед, който небрежно слезна от барабаните и само си преобу гащите, след като час и половина беше сипвал картофите мощно на 200 бпм и нагоре.

Голяма част от публиката май изобщо не разбра какво й се случи, но това като че ли е в реда на нещата, защото Opeth не са за всеки и точно това им е якото.

Искрено се надявам както те, така и останалите групи поне малко да са усетили обратно енергията от публиката и с това да приключат впечатленията им от милата родина, защото останалото винаги ще си остане все същото - пот, цигани и чибабчита.

Снимков материал не е като да няма:

15.07.2011

16.07.2011

17.07.2011

Average: 3.5 (155 votes)

Comments

Изтънчено и противоречиво си нахранил, впечатлих се Smile

Радвам се  че си се изкефил - друго не остава !

Както винаги няма какво да се допълни към сто процента изчерпателното ревю. Еваларка!

П.С. Добре че има снимки, че с моя къс поглед почти само слушах любимците. Но както спомена оная сутрин, урока беше потресаващ! Smile

Както винаги, чуждопланетни снимки. Инак таз Курварна и аз не я тача, ама пък стават хубави концерти да му се невиди. Яд ме е за арч енъмиту. Таз кожа буди дълбок респект у косматата ми гръд. Имам коварното чувство, че съвсем скоро ще пропее (за ужас на всички свои фенове и за огромна моя радост). Дето вика един мой приятел, таз ако не реве тъй, тия ще са си чист хардрок. Има резон в думите му.

 добре ве , вечнопърдящий , що скатаваш да ругаеш против селското излъчване на града само в твоят си блог . Изпъчи се гордо и го обяви на 'място" , ..... а верно , сигурно ще ти наритат столичният дебел и омазнен от последната диария задник . Пътят към травматологията е кратък ... 

Никога не съм се скатавал, а и да бях, едва ли щеше да се налага да ти давам обяснения, драги ми извънградски маргинале (или маргиналке, според поредната ти онлайн самоличност, Галче).

В селската краварна единственото, което може да се случи, е туземното население да измре в лайната на собствената си незначителност, а посещението ми тази година беше за последно, тъй като там фестивал повече ще видят главно през кривия и циганският кмет и всичките му едноклетъчни производни.

За травматологията приемам покани само лично, на четири очи.

В кучия гъз(както наричаш Каварна),където главата ти бе завряна тая година, никой не се поти повече от мазното ти туловище,което е така разплуто и чиито меса са провиснали като  бузите на преял булдог.И нека да вметна, че дълбоко забитата ти зурла в нашия "кучи гъз" се забеляза и тая година след като(както добре си запомнил този вид храна)чИбапчИтата свършиха прекалено бързо."ПриятелЮ", не плюй така единственото място където си видял женска гръд,след като някоя от присъстващите е решила да си хвърли сутиена на сцената по време на Соната.И не е случайто хвърлен.Можеш само да изпратиш благодарности на дамата,която съжалява такива "нърдове" като теб и им показва това,което те пропускат може би вече 35-40 години.Не че те смятам за възрастен, но мазната ти зачервена кожа пропита от аромата на тлъста пържола,която може би така изискано похапваш в някои елитен ресторант,издава неподдържаност и съответно приличаш на 40 годишен.И като сме все още на темата за кучия гъз, нека да поставя ударение върху концертите."Друже",те са за хора които искат да се забавляват.Не са за профанизираната ти личност,чиято невежест може да се сравни само с тази на един лаик , или още парвеню.Драги ми "не ти знам името" ,вокалният талант на Соната засенчи "пеенето", или да го нарека дрането на останлите групи,а ти ми казваш че са били не на място.Не може да се отрече,че Opeth и Arch Enemy бяха много добри като поведение и инстументал.Епилогът на моята "тирада",отговор на твоето писмо, изпълнено с недоволство и настроение, тип "мразя света,аз съм емо" ще изразява съчувствието ми към теб.Съжалявам,че се опитваш да показваш "дар слово" на хората по този начин.Злобата,породена вероятно от това,че си Полудаун или просто така изглеждаш, не трябва да бъде разпръсквана така по хората ,имайки предвид,че три дена главата ти беше забита в един кучи гъз,защото докато нареждаш така прекрасния ни град, от устата ти пада храна, която веднъж е била ядена вече.Ама все пак затова си кръстил блога си Лайняната река .Все пак от пастта ти излиза фекалиен поток .

Бих те помолил да не бъдеш дете,което се крие от написаното от хората като трие коментар,който не му допада.Това изразява слабост. Благодаря предварително!

Жива да не бях, защо му дадох, аххахаха.

Пожелавам ти приятен остатък от съществуването в прекрасния ти град, с все всичките смело нацвъкани препинателни знаци и диарично накъсана нишка на мисълта (или по-скоро липсата й).

Локалният патриотизъм е едно от най-трогателно смешните неща в милата ни родина, особено когато е съчетан с бодър пролетарски дъх.

Е все пак не отрече нищо от това което съм писал.И от горе на всичко постъпи по най-елементарния начин :D.Всеки който няма какво друго да каже се хваща за някаква незначителна грешка :D.Като насочиш вниманието на читателя към тези неща не ще изместиш погледа му от това което съм казал.И докато ти целиш да впечатлиш някой малоумен фен-читател(някои който едва може да чете) аз пиша на теб :D.Издаваш лесно психиката си дори и само като пишеш.Както вече казах стана ми ясно що за Граучи си :D.Само мърмориш и се стараеш да си ти човека казал последната дума .Да ама не.Ако искаш 10 коментара след мен напиши с перфектна лексика и граматика.НИМА   този коментар в който не сложих нито една запетая кавички или многоточие (само защото е пунктоационно грешен)НЯМА СМИСЪЛ :D:D:D?!?!?! :D:D:D.Чети и  пиши коментар на съвестта си.Явно съдника ти не е достатъчно педантичен за да допусне да станеш такъв хейтър.Извинявам се за чуждицата.

Съжалявам че забравих ...Да пролетарий съм .Работя трудя се и създавам нещо за града си без да мърморя като мома(като теб).А ти със хилядите си приказки до тук какво направи... :D:D:D.Върши нещо!Не "плямпай"!ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ПЛЯМПАТ И НИЩО НЕ ПРАВЯТ.Така че прави нещо.Взимай пример от Каварна.Тук се действа не се приказва.И пак пиша без препинателни знаци .Можеш да го отбележиш в коментара си. Biggrin

Яж лайна и лай по луната (без пунктУация) Smile

Естествено :D:D:D .за 2-ри път.:D:D:D .Поне за втория път да се беше усетил. :D.Елементарен си.Най-лесно се излиза от ситуацията така... Biggrin

Жив и здрав!И малко да пораснеш. Smile

Радвам се,че ме банна от форума .Нека да знаят хората,щом ще се обръщаме към тях, що за слабак си. :D.Да ама аз имам начини да вляза когато си поискам .Бакшишо радвай се на победата от банването ми.:D.Това ще ти е едничката радост.Когато не стигат думите започваме да банваме :D.Смешко :D.Aйде прекратявам, че да не ме баннеш пак.

Коментирай