Pimp my rack

Генетично залегналото в родното пост-соц съзнание на масовия мързеливец верую "луд умора нема, само се пОти" редовно багри с ведри кафяви краски работното ми ежедневие. Или по-простовато казано, хаотичната диария от идеи за пилене, дупчене, рязане и навиване на резби ми пречи да свърша каквото и да е полезно.

Скорошните шпилкови интервенции нагледно показаха, че смяната на нитове с пружинни щифтове е постижима в домашни условия и открай време навъртащи се безумни хрумвания изплуваха на дневен ред, фокусирайки се в практически вид.

Псевдо проблем:
Стандартните ракови мултиклампове, които държат всичката периферия по конструкцията, са мулти- именно защото ширината им може да се регулира посредством цвай шпилки и свободно движеща се част по тях. Неприятна склонност им е при всяко разнасяне в големия мъртвец да дрънкат, да се развинтват, да им изпадат карантиите и да вбесяват и без това изгърбения от зор мъртвецоносач.

Също така кратко замисляне потвърждава, че абсолютно всички рамена, държачи и прочие по рака са издържани във финия силует на 3/4 инч, известно още като 19.1мм, следователно универсалността на кламповете вече не е нужна.

Също така и нитовете, запънали двете шпилки, стърчат неприятно над повърхността, върху която нежно полягат любимите ми тамски мемори локове.

Решение:
Скъпоструваща визита до Евроболт, голямо зелено соц менгеме, бормашина с 4 и 8мм бургии, голяма пила, още по-голям чук и впечатляващо разнообразни комбинации на всички сквернословия в безвъзвратно омърсеното ми съзнание.

Резултат:
Едната шпилка изчезва, на нейно място кацва т.нар. обла гайка, представляваща най-обикновена метална тръба с 8мм резба отвътре, като по този начин фиксира отвореността на клампа точно колкото да се вмъкне вездесъщият ML19.

Вместо нитовете се набиват пружинните щифтове, като осигуряват гладка повърхност за мемори лока, както и леко затруднено движение на шпилките с цел да забравя за досадното дрънкане.

За необремененото съзнание разликите са минимални и загубеното време и смачкани с чук пръсти едва ли биха могли да бъдат оправдани, но аз съм доволен, най-вече защото доскоро си мислех, че въпросните интервенции са толкова непостижими за скромните ми (не)умения.

Което обаче води след себе си неизбежните идеи за още и още глупости от шлосерски характер.

Не е гласувано

Comments

[...] Предишният епизод на тази поредна футболна драма проправи път за извисяване на техническата мисъл и болните ми фантазии се развихриха още повече, набелязвайки верломно последните няколко останали непипнати участъка от франкенщайните, които навремето бяха прости стагг клампове. [...]

Коментирай